frustration.

Som jag skrev igår, hade vi studiebesök på ett apotek idag. Precis som jag trodde, var det inte så peppt. Jag har inga tankar på att jobba inom apoteksbranchen så det blev lite långdraget.
Det var dock intressant att höra om hur privatiseringen skapat många fler jobb och möjliggjort löneökningar för arbetarna, men också hur svårt det har blivit som arbetsgivare att konkurera löner med andra apotekskedjor. Det var mycket jag inte hade så stor koll på som faktiskt var intressant.
Jag blev också väldigt chockad över hur lite läkemedelsindustrin bryr sig om människor och hur otroligt pengakåt den är. Överst på listan, med vad som är syftet med industrin, står pengar. Att människor ska få hjälp att må bra, verkar man ha glömt. Det var i alla fall bilden, apotekaren som föreläste för oss, gav. 
 
Resten av dagen finns inte så mycket att säga om. Jag skulle gärna vilja ta ett långt snack med schemaläggaren om att alla våra raster är fem minuter. NÄR FAN SKA MAN HINNA PISSA? Pucko. Matteprovet överlevdes. Det känns sådär. Godkänd blir jag men efter all tid jag lagt ner skulle det känts najs att ha en lite bättre magkänsla. 
 
Jag tittade precis på uppdrag granskning som handlade om judars situation i Malmö. Hemskt är verkligen bara förnamnet. Usch och fy! Jag trodde faktiskt att Sverige hade kommit längre; bland annat att lärarna hade verktyg för att hantera rasism och att religionsfrihet inte bara var ett fint begrepp. Jag skäms när jag hör hur illa de blir behandlade. Bara för att man är anhängare till en religion, blir man beskylld för ett helt lands alla handlingar. Det är obegripligt, fel och helt sinnessjukt. På grund av sin tro blir de hotade till livet. Det är verkligen groteskt.
 
Mina tankar gick direkt till SSU Malmö som verkligen har någonting att jobba med.
 
Imorgon ska jag ha min första lektion i psykologi. It better be good, säger jag bara; för jag ska sitta en timme å glo i väggen varje torsdag för att ha den jäkla lektionen. 
 
Nu ska jag be en liten bön till whatever causes den otroliga smärtan i min hals, spela Hayday och sova <3
since sleep är det bästa!
 
Ha det bäst!
 
Nallebjörn <3 
Typ så.
Kommentera inlägget här:
Namn: 
Kom ihåg mig?
Kommentar:
Mailadress:
URL/bloggadress: